Syrop ze skórek z jabłek

4.5 (199 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do herbatki lub po rozcieńczeniu na kompot.Zawiera dużo pektyn.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • skórki i resztki z 12 dużych winnych jabłek ekologicznych
    4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy 16 gram
    1 łyżeczka przyprawy do szarlotki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop ze skórek z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Syrop ze skórek z jabłek 1. Miałam 12 jabłek i zrobiłam z nich marmoladę, natomiast skórki i kawałki jabłek wraz z gniazdami nasiennymi wrzuciłam do rondla, podlałam wodą na równo ze skórkami. Gotowałam do rozgotowania skórek. Wtedy przecedziłam je przez gazę odciskając dokładnie z płynu.
    Otrzymałam 7 szklanek wywaru, dodałam 4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy 16 gram i 1 łyżeczkę przyprawy do piernika i gotowałam ok. 1,5 godziny na małym ogniu.
    Przelałam do słoików i pasteryzowałam 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować