Syrop z miodu i cebuli

5 (199 ocen)

W zimne dni nietrudno o przeziębienie. Warto więc mieć pod ręką taki syrop- jest dziecinnie prosty, naturalny, bezpieczny i przede wszystkim na prawdę skuteczny. Przepis sprawdzony przez pokolenia, można go podawać nawet dzieciom.

Składniki:

  • Na słoiczek 350 g:
    -2 duże cebule
    -4 łyżeczki miodu płynnego
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop z miodu i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 1/4 układamy na dnie słoiczka. Zalewamy łyżeczką miodu. Następnie układamy kolejną 1/4 cebuli i znów zalewamy miodem. I tak do wypełnienia całego słoiczka.
  • 2. Zakręcamy i odstawiamy. Po około dwóch godzinach zacznie wytwarzać się syrop. Pijemy 3 razy dziennie po jednej łyżce stołowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować