SYROP Z KWIATÓW DZIKIEJ RÓŻY

4.49 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kwitną na potegę, wyzwalając przy tym mnóstwo wspaniałego zapachu, który uwielbiam. Ogólnie bardzo lubię róże, jak dla mnie to najpiekniejsze kwiaty lata. Zachęcam Was do przygotowania pysznego syropu z kwiatu dzikiej róży, który potem idealnie sprawdzi się jako dodatek do wszelakiego rodzaju deseró

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 60 dag płatków róż- bez białych końcówek
    80 dag cukru
    1 litr wody
    sok z 1,5 cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy

Syrop z kwiatów dzikiej róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego słoika z zamknięciem wrzucamypłatki róż, wlewamy wodę, dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy na min dobę. Po tym czasie z płatków dobrze wyciskamy cały sok, który następnie gotujemy na wolnym ogniu dodając wcześniej cukier. Kiedy sok zawrze, zmniejszamy ogień i gotujemy bez mieszania aż sok zacznie gęstnieć. Wtedy zdejmujemy z ognia, przelewamy do buteleczek.Zamykamy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzika róża

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować