Syrop z daktyli

0 (0 ocen)

  • Łatwy

świetnie zastępuje cukier lub miód w wypiekach i marynatach. Świetny dodatek do chleba, płatków czy jogurtu, dla alergików i tych którzy dbają o swoje zdrowie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - daktyle suszone: 200 gramów
    - przegotowana woda (gorąca): 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Syrop z daktyli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle wkładamy do słoika, od ich ilości zależy gęstość pasty. Jeśli powkładamy je ciasno do słoja, będzie bardzo gęsta.
    Ja polecam powkładać je luźno, ale jednak tak aby się dotykały.
    Bakalie zalewamy wrzątkiem do samego wieczka, zakręcamy i odstawiamy na całą noc.
    Rano masę miksujemy blenderem lub przekręcamy przez maszynkę i gotowe.
    Pastę przechowujemy w lodówce, nawet kilka tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować