• 10 min
  • Dla 3 osób

Jesień tuż tuż. Czeka nas okres, w którym warto wzmocnić swoją odporność. Zamiast drogich, popularnych suplementów i wzmacniaczy odporności polecam zdać się na naturę.
W naszym domu syrop z cebuli to stały gość od jesieni do późnej wiosny. Gdy tylko któreś z dzieci zaczyna kaszleć czy też smarkać, to pierwsza rzecz którą dostaje i w większości
przypadków nie trzeba nic innego. Cebula ma "magiczne" właściwości znane od setek lat. Jest bogata w witaminę C i wiele minerałów takich jak magnez czy krzem, które naturalnie
wzmacniają odporność organizmu. Sami pewnie nie raz kosztowaliście tego w dzieciństwie i warto podać to w razie potrzeby swoim pociechom.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki :
    2 cebule,
    cukier. ( na każdą warstwę cebuli 1 łyżka cukru)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Wiśnie w syropie

Syrop z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do słoika i zasyp cukrem. Ułóż kolejną warstwę cebuli i wsyp łyżkę cukru. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Po 5 godzinach cebula puszcza sok.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować