Syrop miodowo-imbirowy z cytryną

4.51 (178 ocen)

  • 20 min

Na zdrowie!!!!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 cytryna
    4cm korzenia imbiru
    Ok. 150ml miodu najlepiej lipowego
    Czysty, wyparzony słoiczek o pojemności ok. 200ml
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop miodowo-imbirowy z cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytrynę obrać ze skórki wraz z imbirem. Pokroić ją w plasterki, a imbir w niewielkie kawałki. Do słoiczka wlać trochę miodu, następnie położyć plasterek cytryny i imbiru, zalać 1 lub 2 łyżkami miodu. Postępować w ten sposób do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien znaleźć się miód. Słoiczek zakręcić. Przechowywać w lodówce. Do użytku nadaje się już po 2 dniach. Wykorzystywać do herbaty lub innego napoju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować