Syrop miętowy

  • wyświetlono: 2904 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Doskonale orzeźwiający na letnie upały dla wielbicieli mięty.

bieniaszka

Składniki

30 łodyg mięty herbacianej
1 kwasek cytrynowy
1 litr wody
1 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Syrop miętowy

  • etap 11. Miętę dobrze wypłukać i zalać 1 litrem przegotowanej wody. Wymieszać z kwaskiem cytrynowym i postawić na min. 12 godzin.
  • etap 22. Odcedzamy liście a wodę zagotowujemy z cukrem.
  • gotowy syrop3. Przelewamy do mniejszych butelek lub słoików, możemy zapasteryzować.
  • 4. Syrop rozcieńczamy z wodą i pijemy. Na zdrowie :-)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakinapój orzeźwiającysyrop miętowywoda z sokiemnapoje na lato

Komentarze

Podobne przepisy

syrop z kwiatów róży

Dodane przez: Beata12

Syrop różany

Wspaniały syrop o niebiańskim aromacie...

syrop

Dodane przez: mojapasjasmaku

Syrop pierniczkowy

Dziś chciałabym się z Wami podzielić...

syrop z czereśni

Dodane przez: kabamaiga

Syrop z czereśni

Sposób na zamknięcie czereśni w...

Syrop z jeżyn

Dodane przez: kamilab

Syrop z jeżyn

Pyszny syrop,który można dodać...

Syrop z kwiatów lipy

Dodane przez: Skotka

Syrop z kwiatów lipy

Moja lipa rośnie na środku podwórka,...

Syrop z dzikiej róży

Dodane przez: Kloruś

Syrop z dzikiej róży

Nic nie pachnie równie pięknie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE