Syrop miętowo limonkowy

4.5 (167 ocen)

Idealny do herbatki, ale można go też pić z wodą mineralną. Dobry w upały jak i w mrozy.

Składniki:

  • ok 30-35 gałązek świeżej mięty
    2 l wody
    2 limonki
    0.5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Syropy Napoje

Syrop miętowo limonkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z cukrem i sokiem z limonek zagotować. Do gorącego wywaru wrzucić gałązki mięty, przykryć i odstawić na noc. Następnego dnia usunąć z naparu gałązki mięty, całość przelać przez gazę. Zagotować, przelać do słoiczków lub butelek, odwracać do góry dnem do wystygnięcia. (ja używam słoiczków po koncentratach pomidorowych)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować