Syrop i konfitura z białej porzeczki

4.38 (169 ocen)

  • 40 min

Białe porzeczki , czyli złoto wśród porzeczek

  • 40 min

Składniki:


  • 1 kg białej porzeczki
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.38 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Syrop i konfitura z białej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i umyte owoce zasypać cukrem i wstawić na ogień, często mieszając zagotować i gotować jeszcze przez ok godzinę na wolnym ogniu. Syrop i porzeczki zmienią kolor na czerwony. Syrop przecedzić, owoce zamknąć osobno syrop przelać w buteleczki lub małe słoiczki. Można zapasteryzować. Ja zamykam na gorąco i nie pasteryzuję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować