Syrnyky

  • wyświetlono: 2543 |
  • dodany do książki kucharskiej: 28 |
  • polecenia: 11

Przepis pochodzi z kuchni ukraińskiej

Kjopka
  • 5min

Składniki

twaróg półtłusty lub tłusty-250 gr
1 jajko,
3 łyżeczki cukru
mąka /tyle aby się kotleciki nie kleiły/
cukier waniliowy
rodzynki
orzechy
suszone owoce
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Syrnyky

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Uformować kotleciki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać ze śmietaną.

Porady

Można je zrobić bez dodatków typu suszone owoce, orzechy czy rodzynki...czyli nie dodajemy do sera

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babciz_roznych_stron_swiatakuchnia ukraińska

Komentarze

Podobne przepisy

karpatka

Dodane przez: bieniaszka

Karpatka tradycyjna

Proste do wykonania, tradycyjne...

Sernik wiedeński- najlepszy, bez rodzynek, na kruchym spodzie

Dodane przez: AnkaFiranka

Sernik wiedeński

Perfekcyjny sernik wiedeński. Żółty...

Leśny mech ciasto

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Leśny mech

Odkąd zobaczyłam to ciasto na blogu...

Mój smak dzieciństwa.

Dodane przez: efrank

Wafle Babci - Andruty z masą kakaową

Mój smak dzieciństwa.

Staropolska drozdżówka

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Drożdżówka staropolska

Przepis na pyszną drożdżówkę znalazłam...

śniadaniowa chałka

Dodane przez: domi_m

Chałka obtaczana w jajku i mleku, smażona...

Pyszna propozycja na weekendowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE