Syrnyky

5 (194 ocen)

  • 5 min

Przepis pochodzi z kuchni ukraińskiej

  • 5 min

Składniki:

  • twaróg półtłusty lub tłusty-250 gr
    1 jajko,
    3 łyżeczki cukru
    mąka /tyle aby się kotleciki nie kleiły/
    cukier waniliowy
    rodzynki
    orzechy
    suszone owoce
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Syrnyky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Uformować kotleciki, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać ze śmietaną.

Porady

Można je zrobić bez dodatków typu suszone owoce, orzechy czy rodzynki...czyli nie dodajemy do sera

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować