Syrniki z rodzynkami z salsą brzoskwiniową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Syrniki a bardziej po polsku serniczki są to pyszne i puchate racuszki z sera z dodatkiem rodzynek, smażone na patelni. Dla podkręcenia smaku podałam je w towarzystwie brzoskwiń. Było pysznie!

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego z kostki
    opakowanie budyniu waniliowego 40 g
    cukier waniliowy
    łyżka cukru pudru
    szczypta proszku do pieczenia
    łyżka mąki pszennej
    3 łyżki rodzynek
    jajko

    Salsa:
    3 połówki z brzoskwini
    1/2 limonki

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Salsa Ser

Syrniki z rodzynkami z salsą brzoskwiniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie kroimy w drobną kosteczkę i skrapiamy sokiem z limonki.
  • 2. Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy jajko, proszek budyniowy, rodzynki, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz mąkę. Wszystko razem mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy nie wielkie placuszki z dwóch stron na złoty kolor.
  • 4. Placuszki podajemy w towarzystwie salsy brzoskwiniowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nabiał Rodzynki Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować