Syrniki kokosowo-waniliowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dawno nie robiłam syrników, a że prawie zawsze w lodówce mam kostkę twarogu, to dziś na śniadanie zrobiłam pyszne i zdrowe syrniki kokosowe. Mięciutkie, delikatne, pachnące wanilią, idealne na ciepło do porannej kawy, a także na zimno na drugie śniadanie. Spróbujcie

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego)
    – 1 jajko
    – 20g wiórków kokosowych
    – 30g mąki ryżowej (plus odrobinę mąki do obtoczenia syrników)
    – ekstrakt wanilii wg smaku
    – cukier lub ulubione słodzidło wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Syrniki kokosowo-waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozetrzeć z jajkiem, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie oprószyć mąką, nabierać porcję ciasta, formować kulki, delikatnie spłaszczać formując syrniki. Tak przygotowane syrniki obtoczyć w mącę z obu stron. Smażyć na nieprzywierającej, mocno rozgrzanej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Smażyć z obu stron pod pokrywką z dziurką. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować