REKLAMA

Sylwestrowe przekąski

wyświetlono: 1841 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Szybkie przekąski na imprezę - przeuroczo prezentują się na stole!

opublikowany: 02.01.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • kilkanaście oliwek czarnych
    1/3 kulki mozarelli
    1 ugotowana marchewka
    kilka różyczek brokułu
    4 rzodkiewki
    1 plasterek szynki
    2 op sera camembert
    pieprz ziarnisty
    kilka precelków
    kilka szt żurawiny suszonej
Ocena:

(średnia 4.5 z 155 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pingwinki: Oliwki odsączamy z zalewy. Jedną nacinamy wzdłuż i wkładamy kawałek mozarelli. Z marchewki robimy stópki, nabijamy brzuszki, z drugiej oliwki robimy główkę i wbijamy dzióbki z reszty marchewki.
  • 2. Drzewka: Rzodkiewki myjemy i przecinamy na pół. Układamy na półmisku, wbijamy różyczkę brokuła na wykałaczce i dekorujemy gwiazdką wyciętą z szynki.
  • 3. Reniferki: Ser camembert kroimy na trójkąty. Robimy oczy z pieprzu, nosy z żurawiny i rogi z precelków. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE