SYLWESTROWE KOSZYCZKI Z NADZIENIEM PIECZARKOWO-ZIEMNIACZANYM

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne przekąski sylwestrowe!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie spodu do pizzy (400 g),
    3 łyżki ketchupu z piekła rodem Kotlin (lub jego łagodnej wersji),
    50 dag pieczarek,
    3 małe ugotowane ziemniaki,
    mała papryka czerwona,
    mała marchewka,
    2 plastry sera żółtego,
    12 małych plasterków salami.
    zioła prowansalskie,
    sól,
    suszona natka pietruszki,
    łyżka oleju.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Sylwestrowe koszyczki z nadzieniem pieczarkowo-ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i paprykę kroję w drobną kostkę.
    Pieczarki, marchewkę i ser ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Na oleju podsmażam pieczarki z marchewką i papryką z dodatkiem soli i ziół prowansalskich do momentu wyparowania wody.
    Dodaję ziemniaki, ketchup i ser, mieszam.
    Spód do pizzy dzielę na 12 części, wykładam nim formę do muffinek formując koszyczki.
    Ciasto napełniam farszem, posypuję suszoną natką, w środek wbijam zwinięte plasterki salami.
    Zapiekam w 220 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia ciasta).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sylewstrowe przekąski

To może cię zainteresować