Sycący strogonow

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Trudny

Idealne danie obiadowe. Zrobiony pierwszy raz i napewno nie ostatni.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Trudny

Składniki:

  • 70dag łopatki wieprzowej
    4papryki czerwone
    1papryka żółta
    3ogórki kiszone
    0,5kg pieczarek
    2cebule
    2-3łyżki koncentratu pomidorowego
    1l bulionu drobiowego
    1łyżeczka ostrej papryki
    3łyżeczki przyprawy do mięs
    2liście laurowe
    3ziela angielskie
    2łyżki masła
    2łyżki śmietany
    Mąka
    Sól, pieprz

Sycący strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w mące i przyprawie do mięs. Podsmażamy na maśle. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodać ziele angielskie i liścia laurowego.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, pieczarki również obieramy i kroimy w plastry.Podsmażamy z cebulą i dodać do mięsa.
  • 3. PAprykę i ogórki pokroić w małe kawałki. Dodać do reszty. Gotujemy pod przykryciem ok 30min. Doprawić do smaku przyprawami.
  • 4. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną i 1/2 łyżeczki mąki, przełożyć do garnka, chwilę pogotować. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy