Sycące pulpeciki z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotuj przez 10min. Cebule podsmaż z czosnkiem. Ugotowany ryż dodaj do cebuli-podsmaż. Zimne dodaj do mięsa mielonego. Wbij jajka i dodaj bułke tartą. Przypraw do smaku. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie obtocz w mące.
2.Do garnka z zimną wodą wrzucam warzywa oraz kostkę rosołową. Przypraw. Gotuj do miękkości jarzyn
3.Na koniec wykładamy warzywa, a wkładamy pulpety i gotujemy ok. 30min., często mieszając.
4.Sos: Cebulę podsmaż na oliwie, następnie dodaje ugotowane warzywa oprócz pora i podsmażam kilka minut. W następnej kolejności dodać koncentrat i dusić przez chwilę. Wszystko zblenderować. Dodać śmietanę i przyprawić wg uznania. Przygotowany sos wlać do wywaru z pulpetami i razem podgotować.
Komentarze