Sycąca zupa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedy za oknem zimno, na talerzu powinna znaleźć się gorąca i treściwa zupa. Ja polecam Sycącą zupę. Ale taka zupa jest smaczna przez cały rok

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięsa wieprzowego lub wołowego: 50 dekagramów
    - Sos słodko –kwaśny np. Łowicz: 1 sztuka
    - Puszka konserwowej kukurydzy z czerwoną i zieloną papryką (np. Bonduelle): 1 sztuka
    - Puszka konserwowej czerwonej fasoli: 1 sztuka
    - bulionu mięsnego z kostki (1 kostka bulionu na litr gorącej wody): 1 litr
    - przecieru pomidorowego: 3 łyżki
    - posiekanej natki pietruszki: 3 łyżki

Sycąca zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu. Podsmażone mięso przełożyć do garnka ,wlać bulion i gotować pod przykryciem 15 minut.
  • 2. Następnie dodać sos słodko-kwaśny Łowicz , przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę z czerwoną i zieloną papryką oraz czerwoną fasolę. Gotować przez 5 minut.
  • 3. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy