Świderki ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli- pychotka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Fajne, szybkie danie i baaaaardzo syte -posmakuje każdemu :)

  • 10 min

Składniki:

  • Makaron świderki (lub inny ulubiony), 10 suszonych pomidorków z zalewy, garść swieżego szpinaku, pół kostki sera gorgonozola lub inny typu lazur, śmietana 36% 500 g, filet z kurczaka, cebula, oliwa, łyżka masła, pieprz, sól, przyprawa uniwersalna.

Świderki ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli- pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie w/g opisu na opakowaniu.


    Kurczaka pokroić w małe kawałeczki, przyprawić i obsmażyć na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrojoną cebulke i chwilę smażyć,Dorzucić pokrojone w paski pomidory, mieszać, dolać całą śmietanę, dosypywać powoli szpinak i ser ...wszystko razem dusić aż ser się rozpuści.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem lub odrobiną przyprawy uniwersalnej.

    Makaron polać sosem i gotowe !

Porady

Uwaga przy doprawianiu bo ser ma już swój smak ..ostrożnie solić :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy