Świderki ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

Przepyszny makaron na szybki obiad. Świetne połączenie szpinaku i wędzonego łososia w sosie śmietanowym, polecam

Składniki:


  • 1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    200 g szpinaku w liściach
    100 g wędzonego łososia
    200 ml śmietany 30%
    200 g makaronu
    Pieprz do smaku

Świderki ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Wymieszać.
    Szpinak przebrać, opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Wrzucić do rondla i dusić razem kilka minut.

    W miedzy czasie ugotować makaron al dente.

    Łososia pokroić w drobną kosteczkę, dodać do szpinaku, wlać śmietankę i dusić chwilę razem. Wrzucić odcedzony makaron, wymieszać, doprawić do smaku (użyłam tylko pieprzu), nałożyć na talerze.

Komentarze

Podobne przepisy