ŚWIDERKI z warzywami, kurczakiem i parmezanem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne danie - idealne gdy do drzwi pukają niespodziewani goście :)

  • 30 min

Składniki:

  • porcja na 2 osoby

    1 cukinia
    1/2 żółtej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    sól/ pieprz/ pieprz ziołowy
    1 pierś z kurczaka
    makaron - u mnie świderki z LIDLA (z włoskiego tygodnia)
    olej rzepakowy
    starty parmezan

Świderki z warzywami, kurczakiem i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych - kroimy w paski. Cukinie kroimy w półtalarki. Na patelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oleju - wrzucamy paprykę i smażymy około 5 minut na dużym ogniu - czasem mieszając - ma się lekko przypiec. Następnie dodajemy cukinię i przykrywamy patelnię - smażymy do miękkości warzyw. Przyprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Odkładamy do miski. Na tej samej rozgrzanej patelni (nie dodajemy już oleju) grillujemy kurczaka z ulubionymi przyprawami. Gdy kurczak będzie już gotowy dorzucamy do niego warzywa z miski. Makaron gotujemy do miękkości. Gotowy wrzucamy na patelnię i razem podgrzewamy, aby smaki się ze sobą przeszły.Przekładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy