Świderki z tuńczykiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne i błyskawiczne danie przygotowane przez moją córkę – to miło kiedy czasem, dla odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu świderki
    łyżka oleju
    1/2 cebuli
    puszka tuńczyka
    15 dag śmietany kremówki 30%
    1/3 puszki kukurydzy konserwowej
    sól
    pieprz
    posiekany koperek do posypania

Świderki z tuńczykiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
    Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Dodać osączonego z zalewy tuńczyka.
    Wlać śmietankę i wsypać osączoną kukurydzę.
    Gotować razem kilka minut, aż sos troszkę zgęstnieje.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Gorący makaron polać sosem i posypać drobno posiekanym świeżym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy