ŚWIDERKI Z SOSEM SEROWO- ŚMIETANOWYM

0 (0 ocen)

  • 35 min

Danie robi się błyskawicznie. Jest pyszne i niedrogie.

  • 35 min

Składniki:

  • • 40 dag makaronu świderki
    • 30 dag sera fata
    • ½ szklanki śmietany 12 proc.
    • 1 cebula
    • 1-2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki oliwy
    • Świeże zioła (koperek, natka pietruszki, bazylia)
    • sól, pieprz

Świderki z sosem serowo- śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, podsmaż na oliwie. Następnie dodaj śmietanę i pokruszony ser feta. Sos podgrzej nie dopuszczając do zagotowania.
  • 2. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz, włóż do sosu i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż na talerze. Przed podaniem posyp świeżymi posiekanymi ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy