Świderki z patelni

0 (0 ocen)

Błyskawiczne, kolorowe i pyszne danie dla dwojga zapracowanych.

Składniki:

  • 200 - 250 g makaronu kolorowe świderki ( z dodatkiem szpinaku i pomidorów )
    150 g wędzonego w miarę chudego boczku
    1 większa biała cebula
    2 większe pieczarki
    sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
    1 pomidor dodany na koniec
    gałązka posiekanej natki pietruszki

Świderki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0pygbxh 1. Makaron ugotować na półtwardo, w tym czasie pokroić boczek w plasterki, cebulę w półkrążki, pieczarki w plastry.
    Na patelnię wrzucić najpierw boczek ( jeśli za chudy dodać oleju ), lekko przesmażyć, dodać cebulę i pieczarki - smażyć do zredukowania soków, dodać odcedzony makaron, wymieszać, doprawić do smaku przyprawami i chwilę jeszcze przysmażać.

    Na koniec na patelnię dodać pokrojony na ósemki pomidor i posypać natką pietruszki.

    Smacznego, szybkiego zajadania :))

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy