Świderki z kurczakiem i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
2.Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w cienkie paski. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy. Mango myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
3.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na oliwie. Wyjmujemy z patelni. Na tłuszczu szklimy paprykę
i cebulę. Następnie dodajemy imbir i czosnek. Podsmażamy.
Wkładamy mango. Całość mieszamy i smażymy, aż mango się rozgotuje. Zabielamy śmietaną i dodajemy mięso. Doprawiamy solą, pieprzemi sokiem z cytryny. Mieszamy z makaronem.
Komentarze