Świderki z kurczakiem

5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Razem z moim 5-letnim synem Dawidem przygotowujemy nasze ulubione obiadki.

Składniki:

  • 30 dag makaronu świderki
    słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą (50 dag)
    podwójny filet z kurczaka
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    2 łyżki majonezu
    kilka gałązek natki pietruszki
    sól
    pieprz
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świderki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Warzywa ze słoika też odcedzamy. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy
  • 2. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i siekamy. Razem z pieczarkami podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Mieszamy z mięsem, warzywami i makaronem. Dodajemy majonez
    i mieszamy. Posypujemy natką pietruszki.

    Podajemy na ciepło jako danie główne lub na zimno jako pożywną sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Makaron świderki (fusilli)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować