Świderki z ciasta francuskiego z szynką i serem

4.5 (142 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przekąska pomoże zaspokoić głód dla tych którzy nie mogą oderwć się od komputera

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - szynka gotowana: 6 plastrów
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sezam ziarno: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Szynki

Świderki z ciasta francuskiego z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie odmrozić, odwinąć i podzielić na trzy części.
  • 2. Na każdej części położyć plastry szynki i posypać startym serem żółtym. Ser lekko przydusić, aby przy dalszych czynnościach nie spadł. Pokroić każdą część w paski ok. 1,5 cm. Każdy pasek skręcić w tz. "świderek".
  • 3. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, położyć nasze "świderki" na blachę i posmarować każdy roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem.
  • 4. Piec w piekarniku w tem. 180 stopni ok. 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować