Świderki w sosie śmietankowo brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu (do wody dodać łyżkę oleju).
Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie i odsączyć. Różyczki ugotowanego brokułu pokroić na mniejsze kawałki i odłożyć.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Szklistą cebulę zalać bulionem, zagotować.
W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać na patelnię, zagotować, doprawić do smaku. Chwilę gotować, dopóki sos nie zgęstnieje.
Makaron i brokuł przełożyć do sosu, delikatnie wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze