Świderki w sosie serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie szybkie, a przede wszystkim bardzo dobre.

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag makaronu świderki
    po 2 łyżki oliwy i masła
    5 dag sera gorgonzola
    3 łyżki parmezanu
    50 ml śmietanki
    gałka muszkatołowa
    pieprz i sól

Świderki w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente. Pod koniec gotowania odlej z garnka 1/4 szklanki wody. Makaron odcedź.
  • 2. W garnku rozgrzej oliwę z masłem. Dodaj pokruszoną gorgonzolę, starty parmezan, śmietankę i wodę z gotowania makaronu. Mieszając podgrzewaj, aby składniki się połączyły. Dopraw do smaku gałką, solą i pieprzem.
  • 3. Do gotowego sosu przełóż makaron i wymieszaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy