Świderki po staropolsku

  • wyświetlono: 200 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię gotować. Najbardziej dania proste i smaczne, takie właśnie jak ten makaron.

Borowka

Składniki

* 60 dag makaronu świderki
* 60 dag piersi z kurczaka
* 1 łyżka mąki
* 2 małe cebule
* po 25 dag marchewki i pieczarek
* 2/3 szklanki gęstej śmietany
* 2 łyżki musztardy
* 4 łyżki oleju
* 2 jagody jałowca
* sól, pieprz
* łodyga selera (natka)

Sposób przygotowania przepisu:

Świderki po staropolsku

  • Świderki po staropolsku1. Mięso pokrój, posyp mąką. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso. Podlej wodą i duś pod przykryciem. Marchewkę obierz i wraz z pieczarkami potnij na kawałki. Przełóż do garnków i obgotuj. Odcedź, pieczarki przesmaż na oleju i dodaj do reszty. Wrzuć przyprawy i duś jeszcze chwilę. Mięsny sos wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Na koniec dodaj marchewkę i posiekaną natkę selera. Wszystko delikatnie wymieszaj. Makaron ugotuj według przepisu. Danie wykładaj na świderki posypując selerem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Schab po staropolsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab po staropolsku

Tę pyszną pieczeń pamiętam z dzieciństwa....

Dodane przez: Konto nieaktywne

karkówka po staropolsku

wysmienita potrawa moze byc użyta...

Dodane przez: czekoladka

Szynka po staropolsku

Moja rodzinka uwielbia takie domowe...

filet z kurczaka po staropolsku

Dodane przez: lucyna19

filet z kurczaka po staropolsku (z pieczarkami)

Moje niedzielne danie obiadowe.

Dodane przez: lucyna_rams

Indyk po staropolsku.

Doskonała potrawa na niedzielny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE