Świąteczny sernik z figami i pomarańczą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki i prosty przepis, zawsze się udaje.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    150 g cukru
    500 g sera mielonego z wiaderka
    300 ml kremówki
    1 budyń waniliowy
    Sok z 1/2 pomarańczy
    10 daktyli
    4 plastry pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Świąteczny sernik z figami i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle kroimy na malutkie kawałki.
    Jajka oddzielamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.
    Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy ser, kremówkę, budyń, daktyle i sok z pomarańczy. Mieszamy.
    Na koniec dodajemy ubitej białka. Delikatnie łączymy.
  • 2. Masę przekładamy do wysmarowanej tortownicy o średnicy 24 cm.
    Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach.
    Studzimy w otwartym piekarniku.
  • 3. Zimny sernik posypujemy cukre pudrem i ozdabiamy plastrami pomarańczy.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować