Świąteczny pasztet z łososia z marynowanym zielonym pieprzem

4.5 (146 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wyjątkowy pasztet na świąteczny stół. Pięknie wygląda wśród zastawy świątecznej a smakuje wyśmienicie.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - łosoś świeży: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - marynowany zielony pieprz: 2 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - papryka mielona słodka: 1 łyżeczka
    - bułka tarta do posypania tortownicy: 1 łyżka
    - masło do wysmarowania foremek: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Świąteczny pasztet z łososia z marynowanym zielonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Świąteczny pasztet z łososia z marynowanym zielonym pieprzem 1. Łososia i cebulę pokroić w grubą kostkę, dodać sól, miękką bułkę pszenną na zakwasie i całe jajka. Zmiksować pulsacyjnie w malakserze. Na koniec dodać marynowany zielony pieprz i wymieszać już samemu aby ostrza nie zmieliły pieprzu.

    Piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 60 minut. Wyjąć i ostudzić. Posypać mieloną papryką. Podawać schłodzony z sosem koperkowym lub chrzanowo -cytrynowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pieprz zielony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować