Świąteczny karp w galarecie

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Moim zdaniem najsmaczniejsza wersja karpia w galarecie

  • 50 min

Składniki:

  • 1,8 kg karpia
    3 duże cebule
    2 duże marchewki
    1 mniejszy seler,
    garść rodzynek,
    2 łyzki miodu
    1 płaska łyżka cukru
    1 op. żelatyny instant na 2,5l wody,
    . sól. pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Świąteczny karp w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karp w galarecie 1. Karpia sprawić, pokroić w dzwonka, osolić i odłożyć na 30 min. Warzywa zetrzeć na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa i cebulę włożyć do garnka.Zalać 1,5 l. wody.Dodać rodzynki i gotować na wolnym ogniu 15min. Włożyć głowę i gotować dalsze 15 min. Dołożyć miód i cukier, włożyć dzwonka ryby. Gotować 30 min. Rybę wyjąć na półmiski a do wywaru dodać żelatynę. Dobrze wymieszać, zastudzić. Nabierać łyżką galarete i dekorować ułożonego na półmisku karpia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować