Świąteczne trufle pomarańczowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

prezent idealny

  • 30 min

Składniki:

  • 75ml śmietanki tortowej
    500g białej czekolady
    25g masła
    4 łyżeczki likieru pomarańczowego
    50g skórki pomarańczowej drobno posiekanej ( użyłam kandyzowanej )
    30g gorzkiej czekolady grubo posiekanej

Świąteczne trufle pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę wlać do garnuszka i podgrzać ale nie gotować. Dodać połowę białej czekolady oraz masło i wymieszać na gładką masę, dodać likier oraz skórkę i przełożyć do miski. Wstawić miskę do lodówki by masa stężała. Blachę wyłożyć papierem do wypieków, nabierać niewielkie ilości masy łyżeczką i układać na blasze. Resztę białej czekolady stopić w żaroodpornym naczyniu nad garnkiem, ostudzić ...kremowe kuleczki nadziewać na widelec i zanurzać w białej czekoladzie a następnie układać na blasze, odstawić do stężenia. Gorzką czekoladę stopić tak jak białą przelać do rękawa dekoracyjnego i bardzo cienką końcówką rysować linie na każdym trufelku.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

Komentarze

Podobne przepisy