Świąteczne śnieżynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy na sztywno 3 białka, dodajemy cukier, żółtka i ekstrakt waniliowy. Łączymy z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy 15 min. w temp. 190 stopni.
2.W ostudzonych babeczkach wycinamy dziurkę.
3.Serek mascarpone mieszamy z 4 łyżeczkami cukru pudru i nakładamy do środka babeczki.
4.Gotujemy 50 ml wody i 220 g cukru pudru około 15 min. W misce na parze ubijamy białko, a następnie dolewamy gorący lukier i szybko mieszamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego, nakładamy na babeczki, dekorujemy płatkami kokosowymi i złotymi perełkami (około 10 szt. na każdą z babeczek). Smacznego!
Komentarze