Świąteczne śledzie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dzisiaj polecam bardzo smaczne śledziki ,które będą ozdobą i pyszną przekąską na świątecznym stole.
Taką przekąskę można również przygotować ze śledzi marynowanych.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filety śledziowe majtasy 6 szt,
    jogurt naturalny 1/2 szkl,
    majonez 1 mały słoik,
    cebula czerwona 2 szt,
    jabłko kwaśne 1 szt,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    cukier do smaku,
    pieprz świeżo mielony do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez Przekąski

Świąteczne śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Świąteczne śledzie 1. Śledzie matiasy moczymy około 30 minut, po czym kroimy na kawałki .
    Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę,natkę pietruszki drobno siekamy,a jabłko po obraniu i wydrążeniu gniazda nasiennego kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy jogurt i majonez oraz doprawiamy cukrem i pieprzem świeżo mielonym.
    Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
    Połowę pokrojonych śledzi przekładamy do salaterki, przykrywamy połową sosu , nakładamy pozostałe śledzie i przykrywamy pozostałym sosem.

    Podajemy udekorowane natką pietruszki.

Porady

Schłodzić w lodówce.;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować