Świąteczne Łazanki z kiszonej kapusty z pieczarkami i kielbasa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest to pyszne danie znane od wielu pokoleń, wyczarowane z kilku prostych składników

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g makaronu łazanki
    500g kapusty kiszonej
    3 kiełbaski śląskie
    250g pieczarek
    1 średnia cebula
    pęczek koperku
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Świąteczne łazanki z kiszonej kapusty z pieczarkami i kielbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Kapsutę odcisną i pokroić. Przełożyć do patelni , dodac kilka ziaren pieprzu i smażyć na małym ogniu około 35-40 min od czasu do czasu mieszając. Przesmażoną kapustę odłożyć do miski
    2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na 2-3 łyżkach oliwy z oliwek . Pieczarki oczyscić, pokroić w plasterki i dodać do podsmażonej cebuli. Calość dusić do odparowania wody z pieczarek.
    3. Kiełbasę pokroić w kostke i podsmażyć na osobnej patelni na 1-2 łyżkach oliwy z oliwek.
    4. Do pieczarek dodać przesmażoną kapustę i kiełbasę, całość doprawić solą, pieprzem i ewentualnie kminkiem. Dusić kila minut do połączenia się smaków.
    5. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodać do kapusty z pieczarkami i kiełbasą. Całość wymieszać i podawać. Na koniec poszatkować koperek i posypać danie

Porady

Można podawać na różne sposoby jak tylko zadziała wyobraźnia ja dodałam swojska kapustę kiszoną i swojska kiełbaskę polecam nie płukać kapusty jeżeli jest swojska i ma swój smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kiełbasa Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować