ŚWIĄTECZNE JAJKA FASZEROWANE

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne jajka z pastą ziołową, idealne na święta. :)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka,
    czubata łyżka majonezu,
    płaska łyżka śmietany,
    łyżeczka musztardy,
    2 łyżki startego sera żółtego,
    pieprz,
    sól,
    2 łyżki posiekanej rzeżuchy,
    łyżka posiekanego szczypiorku,
    łyżka posiekanego koperku.

Świąteczne jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo.
    Ostrożnie wyjmuję żółtka, ucieram je na gładko wraz ze śmietaną, musztardą, majonezem i serem żółtym.
    Do masy dodaję po łyżce posiekanych ziół (łyżkę rzeżuchy zostawiam do dekoracji).
    Doprawiam solą i pieprzem wg własnego smaku.
    Gotową pastą faszeruję jajka.
    Całość posypuję rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy