Świąteczne czekoladki z nugatem i krokantem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Co roku na święta przygotowuję zestaw kilkunastu rodzajów czekoladek, oto jeden z nich.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g białej kuwertury, czekolady
    50 g mlecznej kuwertury, czekolady
    50 g gorzkiej kuwertury, czekolady
    50 g nugatu
    80 g grubo posiekanych orzechów laskowych
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki masła

    Foremka silikonowa do czekoladek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Czekoladki

Świąteczne czekoladki z nugatem i krokantem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej.
    Płynną przekładamy do foremek i napełniamy je do 1/3 wysokości. Chłodzimy 5 minut w zamrażarce.
  • Topimy czekolady 2. Masło topimy na patelni, dodajemy cukier i orzechy, prażymy na złoty kolor.
    Mleczną czekoladę razem z gorzką i nugatem wrzucamy do jednego naczynia i topimy w kąpieli wodnej.
  • 3. Łączymy masę czekoladową z krokantem. Napełniamy foremki do pełna. Chłodzimy kilka godzin.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować