Świąteczne babeczki kakaowe z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Świąteczna wersja babeczek kakaowych nadziewanych kremem czekoladowym. Upiekłam je specjalnie z okazji Mikołaja organizowanego w przedszkolu mojego Filipka . Dziękuje w imieniu swoim i dzieci Kasi za piękne papilotki i ozdoby do babeczek

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 i 1/2 szkl mąki

    2 i 2/3 szkl cukru

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    1 szkl mleka

    250 g masła

    4 łyżki kakao

    4 jajka

    Dodatkowo:

    krem czekoladowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Świąteczne babeczki kakaowe z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do mleka dodaj margarynę, cukier oraz kakao. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu do momentu, aż cukier i margaryna się rozpuszczą. Ostudź

    2. Dwa jajka i dwa żółtka zmiksuj na puszystą masę, a następnie cały czas miksując dolewaj masę kakaową. Dodaj przesianą mąkę oraz proszek , wymieszaj. Dwa białka ubij na sztywną masę . Dodaj do masy i delikatnie wymieszaj

    3. foremki do muffinek wypełnił papilotkami. Do każdej papilotki wlej ciasto do 2/3 wysokości

    4. Piecz ok 15 minut w 200 stopniach (góra-dół)

    5. Krem przełóż do szprycy z tylką do nadziewania. I nadziej nim babeczki. Posyp delikatnie cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować