Świąteczna kawa z sokiem z pomarańczy, winem i miodem gryczanym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jej zapach i smak zachwyci domowników.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 ml zaparzonej kawy (exspresso lub zwykła przefiltrowana kawa bez fusów)

    70 ml soku z pomarańczy

    słodkie wino ziołowe typu wermut –około 150 ml

    mielony cynamon

    mielone goździki

    miód gryczany do smaku

    ciasteczka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Wina Kawy

Świąteczna kawa z sokiem z pomarańczy, winem i miodem gryczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżo przygotowaną kawę podgrzej wraz z sokiem pomarańczy, winem. Wsyp też cynamonem i goździki do smaku. Podgrzewaj chwilę. Przelej do szklanek i dosłodź miodem do smaku. Udekoruj ciasteczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować