na surówkę
pół kapusty pekińskiej
2 małe cykorie
1 mała papryczka peperoni
pół puszki kukurydzy
pół puszki groszku
2-3 łyżki majonezu
2 łyzki śmietany
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
Świąteczna kaczka w drugiej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę cebulę i pomidor drobno pokroić, wrzucić na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju i chwilę poddusić dodać przyprawy. Kaczkę pokroić na grube plastry i ułożyć w przygotowanym sosie. Dusić ok 10 min do podgrzania.
Kapustę i cykorię poszatkować, dodać groszek kukurydzę i cebulę orz drobniutko posiekaną papryczkę doprawić sokiem z cytryny solą cukrem i pieprzem. Dodać majonez i śmietanę i wymieszać
Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i dynią z zalewy lub konserwowym ogórkiem.
Komentarze