Świąteczna galaretka z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Cieszy oko i podniebienie

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 3 podudzia z kurczaka
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    1 litr wody
    3 jajka
    5 łyżek żelatyny
    ząbek czosnku
    1 listek laurowy
    3 kulki ziela angielskiego
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Przekąski

Świąteczna galaretka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Kurczaka zalewamy wodą, dodajemy obrane warzywa, sól, listek laurowy, ziele angielskie i przeciśnięty ząbek czosnku. gotujemy aż mięso będzie miękkie i następnie obieramy z kości i kroimy go w kostkę. Jeżeli odparuje nam dużo wody, to dolewamy tyle by pozostał nam litr.
  • 2. Warzywa kroimy w kostkę. Jajka w plastry.
    Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach zimnej wody, a następnie dolewamy do niej trochę gorącego wywaru. Dokładnie mieszamy i wlewamy do pozostałego rosołu.
  • 3. W foremce w kształcie choinki układamy najpierw jajka i warzywa a następnie mięso. I delikatnie zalewamy rosołem.
    Chłodzimy aż stężeje.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować