Pancakes z lekką konfiturą brzoskwiniową. Delikatne i puszyste dzięki dodatkowi spulchniającego proszku do pieczenia. Konfitura brzoskwiniowa wspaniale pasuje do amerykańskiego śniadania.
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
- mąka pszenna typ 550: 2 szklanki
- mleko acidofilne naturalne: 2 szklanki
- cukier waniliowy: 4 łyżeczki
- cukier puder: 2 łyżki
- jajka: 2 sztuki
- proszek do pieczenia (płaskie łyżeczki): 3 łyżeczki
- oliwa z oliwek extra vergine: 8 łyżek
- sól: 1 szczypta
Sweet breakfast - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W blenderze zmiksować wszystkie składniki(wraz z olejem).Powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
2.Rozgrzać teflonową patelnię,smażyć krótko z obu stron,(obserwując cały proses smażenia,uważając,aby nie spiekły się za bardzo). Podawać gorące z konfiturą brzoskwiniową.Można udekorować truskawką.
Komentarze