REKLAMA

Sushi - oshi

wyświetlono: 234 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

To moje pierwsze sushi. Robi się je w formie prostopadłościanu, bez płatów nori. Polecam.

opublikowany: 30.11.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty matiasa
    0,5 szklanki ryżu
    3/4 szkl.wody do gotowania ryżu
    100 gram serka śmietankowego naturalnego
    3 łyżki oleju dyniowego
    4 łyżeczki kwaśnej śmietany
    piórka czerwonej cebuli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Sushi - oshi 1. Matiasy moczyć w wodzie przez około 2 godz. Ryż dobrze wypłukać i odsączyć z wody.

    Odsączony ryż zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Odstawiamy na 10- 15 minut pod przykryciem aby ryż wchłonął wodę.

    Do serka śmietankowego dodajemy olej dyniowy, mieszamy. Kroimy cebule na piórka.

    Matiasy wyjmujemy z wody, żeby ociekły, później kroimy na kawałki.

    Z ryżu formujemy prostopadłościany, smarujemy serkiem na to kładziemy matiasa, ozdabiamy kwaśną śmietaną i czerwoną cebulą.

Porady

Czas przygotowania bez moczenia ryby

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czarrna DSC_2816

Oshi Sushi i FutoMaki

Sushi to nie tylko krążki, ale także prostokąty :)

kategoria: Dania główne Sosy sushi opublikowany: 21.02.2017 | wyświetlono: 538 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Marzena13

Sushi

Łatwe sushi z papryką marchewką i łososiem.

kategoria: sushi Przekąski opublikowany: 14.02.2020 | wyświetlono: 193 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Sushi maki

Domowe prawie jak z restauracji :) Pierwszy raz i na pewno nie ostatni :)

kategoria: Dania główne sushi opublikowany: 18.04.2015 | wyświetlono: 5022 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE