Rewelacyjne sushi maki z grzybami shitake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w 1 szklance wody. Składniki sosu podgrzać do rozpuszczenia, dodać do ryżu, wymieszać i całość wystudzić.
2.Przygotować wszystkie dodatki, grzyby osączyć z zalewy, awokado obrać i pokroić w paski, ogórka pokroić w długie paski.
3.Na arkuszu glonów rozłożyć ryż i plasterki łososia. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć grzyby shitake, pasek ogórka i serek philadelphia. Arkusz zwinąć przy pomocy maty i pokroić w centymetrowe krążki.
4.Z pozostałymi dwoma arkuszami postąpić tak samo używając ulubionych zestawów składników, np: na ryżu rozsmarować serek, ułożyć paluszki surimi i paski awokado lub fileciki anchois, paprykę i ogórka. Zwinąć przy pomocy maty i pokroić na centymetrowe krążki. Podawać z sosem teryiaki, pastą wasabi i marynowanym imbirem. Smacznego :)
Komentarze