Sushi bowl

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jeśli nie macie czasu na przygotowanie tradycyjnego sushi to zabierajcie się za to - jest bajecznie proste.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
    - 1/2 awokado
    - 1/2 ogórka
    - 1/2 marchewki
    - garść sałaty lodowej
    - 1/2 łyżeczki imbiru
    - 1 łyżeczka białego sezamu
    - dowolna ilość płatków nori

    Na sos:

    - 3 łyżeczki sosu sojowego
    - 1 łyżeczka octu winnego
    - wasabi do smaku

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sushi

Sushi bowl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimny ugotowany ryż umieść w miseczce. Warzywa dokładnie umyj i obierz (jeśli masz taką ochotę). Awokado i ogórka pokrój w paseczki, ułóż na ryżu. Marchewkę za pomocą obieraczki zetrzyj na wióry.
  • 2. Sałatę dokładnie posiekaj. Ułóż warzywa w miseczce. Dodaj imbir, sezam i płatki nori. W osobnej miseczce zmieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu.
  • 3. Przed podaniem polej wszystko sosem. Warzywa zmieniaj w zależności od inwencji twórczej.

Porady

Pamiętaj by ryż nie był gorący, można użyć resztek ryżu z poprzedniego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować