"Sushi" po włosku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min

Z jajek, serka i cukinii można wyczarować domowe sushi ;) Przygotowane na domową imprezę w japońskim stylu mile zaskączą wszystkich gości.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • na ok. 12 sztuk:

    4 jajka
    2 małe cukinie
    100 g serka typu philadelfia
    mięta lub natka z pietruszki
    kawałeczek czerwonej papryki lub pomidora
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Frittata Jajko Przystawki Sushi

"sushi" po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21cwp4h 1. Cukinie pokroić w cieniutkie plasterki (ja używam obieraczki do warzyw) i ugrillować z obu stron na patelni posmarowanej oliwą z oliwek. Wystudzić i lekko posolić.
  • image-0dxqu5i 2. Jajka roztrzepać dokładnie widelcem doprawić solą i pieprzem . Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek usmażyć dwie cieniutkie frittaty (omleciki).
  • image-08r3dop 3. Na jeszcze ciepłym omleciku rozsmarować serek, posypać posiekaną miętą lub natką pietruszki i poukładać cukinię.
  • image-076mqrx 4. Przełożyć na folię spożywczą i ściśle zawinąć. Włożyć do lodówki na conajmniej 1 godz.
  • image-0u5485g 5. Zimny ruloniki rozwinąć z folii, pokroić na pierścienie i udekorować kawałeczkami papryki. Poczekać aż "sushi" ogrzeje się do temperatury pokojowej i podawać.
    Buon Appetito!

Porady

Zawinięte w folii ruloniki można przygotować dzień wcześniej i trzymać przez noc w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować