Surówka z kapusty pekińskiej, pora i ogórka

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Surówka "zielono mi" sprawdza się jako dodatek do dań obiadowych, z rusztu, burgerów ale także jako dodatek do pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na ok 3 porcje:
    pół kapusty pekińskiej,
    biała część małego pora,
    kawałek świeżego ogórka ok. 10 cm,
    łyżeczka suszonego koperku,
    sól,
    cukier,
    szczypta kwasku cytrynowego,
    pieprz,
    olej rzepakowy ok. 2 łyżek.
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej, pora i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy. Pora drobniutko siekamy (można go przelać wrzątkiem), pekińską szatkujemy. Ogórka kroimy w cienkie półplasterki. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy olej i przyprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować