Surówka ze świeżej kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ma delikatny smak i mnóstwo witamin,idealna do ziemniaków z sosem i mięsem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty świeżej kiszonej
    1 marchewka
    kilka gałązek koperku
    mała cebula
    pieprz
    4 łyżki oliwy

Surówka ze świeżej kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki,wtedy lepiej się ją je.Cebule obieramy,kroimy w kosteczkę a koperek siekamy na drobno,wrzucamy do kapusty.Marchewke obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach,dodajemy do reszty.Przyprawiamy odrobiną pieprzu,wlewamy oliwę.Całość mieszamy.

Porady

Do surówki można zetrzeć jabłko,wtedy nabierze lekko słodkiego smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy