Surówka z włoskiej kapusty

4.5 (175 ocen)

  • Łatwy

zdrowa i smaczna...............

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta włoska: 0.5 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - czosnek ( ząbek): 2 sztuki
    - seler naciowy gałązki (posiekany): 2 łyżki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 4 szczypty
    - olej: 50 mililitrów
    - cukier: 1 łyżka
    - ocet: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z włoskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, poszatkować. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku. Wymieszać i odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować